Bestcharcoal – Vit ek (Quebracho Blanco) 15 kg

449 kr

Slut i lager.

EAN: N/A SKU: GKQU15KG Category: Tag:

Ett riktigt grymt kol när du vill ta ut höga temperaturer under en längre tid. Desto hårdare trä, desto bättre kol. Det är därför best charcoal använder vit ek för att skapa detta förstklassiga kol. Härligt rökig karaktär.

 

Quebracho kolet från Best Charcoal är ett utmärkt kol för Kamadogrillen. Desto hårdare träslag desto bättre kol. Ett bättre kol ger högre temperaturer under längre tid. Därför använder Best Charcoal vit ek för att skapa sitt förstklassiga kol. 

Du kommer överraskas av de stora kolbitarna när du öppnar säcken och om du vill grilla en low & slow måltid på din Kamado grill så är det här det absolut bästa valet. Quebracho passar även perfekt för pizzabak då du vill ha ut en hög temperatur under en lång tid.

Quebracho är spanska och betyder “Yxbrytaren”. Troligtvis en syftning på träslagets hårdhet. White Oak är ett annat namn på samma typ av kol. Quebracho kol skapar minimalt med gnistor och lämnar mindre aska. 

För ännu längre brännings tid rekommenderar vi att bara tända på en liten del av kolhögen och låta glöden sprida sig sakta men säkert i sin egna takt. På det sättet kan du räkna med upp till 6 timmars grilltid även i en vanlig kolgrill utan tätning 

Weight15 kg
Shopping Cart